Spanias største by – Madrid

madrid

Det større hovedstadsområdet i Madrid ble offisielt opprettet i 1954, da byen Madrid hadde mer enn én million innbyggere. Den hadde vokst så mye at den overskred grensene for det man trodde var en enkelt by.

Madrid er hovedstaden og den mest folkerike byen i Spania, så vel som dens kulturelle, økonomiske og politiske sentrum. Den spanske grunnloven av 1978 omtaler den som «hovedstaden i Spania» uten å spesifisere hvilken betydning som er ment. Madrid ligger ved elven Manzanares i det sentrale Spania, hvor sammenløpet av to sideelver danner en naturpark kjent som Las Matas de Farola.

Hva du skal gjøre i Madrid

Madrid er en vakker by i Spania. Det har vært hjemmet til mange kjente personer som Picasso og Hemingway. Det er mange severdigheter som må ses i Madrid, inkludert palasset til kong Filip II, Retiro-parken og det kongelige palasset i Madrid. Når det gjelder mat, er det en rekke restauranter som serverer tradisjonell spansk mat sammen med internasjonale retter.

Madrid er en vakker, historisk by som tilbyr en mengde alternativer for både turister og lokalbefolkningen.

Den beste måten å utforske og oppleve Madrid på er til fots. Heldigvis for alle som liker å gå, er det offentlige transportsystemet i Madrid både økonomisk og effektivt.

Hvor å bo

Hotellmarkedet i Madrid har vokst drastisk de siste årene. Det er nå over 500 hoteller til stede i byen, som er fire ganger så mange som det var for 10 år siden.

AirBnB har også en stor tilstedeværelse i Madrid med over 1000 oppføringer tilgjengelig. AirBnB-er er vanligvis billigere enn hoteller, og de gir mer en autentisk opplevelse for besøkende.

Hvordan komme seg rundt

En av de beste måtene å komme seg rundt i Madrid på er med t-banen. Hvis du planlegger å besøke noen av turistattraksjonene, kan det være lurt å sjekke ut Madrid Central, som er Madrids sentralstasjon.

Nettverket for offentlig transport i Madrid kalles Metro de Madrid, og det består av åtte metrolinjer, to forstadsjernbanetjenester (Cercanías) og et urbant busssystem. Hvis du besøker turistattraksjoner i Madrid, er det visse linjer som kan hjelpe deg å komme deg dit raskere.

Hvor du kan spise og drikke i Madrid på turen

Madrid er fullt av restauranter og barer som venter på å bli utforsket. Det kan imidlertid være vanskelig å finne de beste stedene siden Madrid har så mange restauranter.

1) Tapas på Casa Botín

2) Vinsmaking

3) Brunsj på La Buena Vida

4) Middag på Zalacain

Tripadvisor er en pålitelig ressurs for å finne ut hvor du skal spise i Madrid, men det kan ta tid å finne det du leter etter. Så her er noen andre forslag.

.

Kan hende du også liker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.