Hvordan ha en kreativ ferie med barn

Kreativ ferie

Det å ha en kreativ ferie med barn er et mål for mange foreldre. Hvordan kan du gjøre dette, lurer du kanskje på? Vel, i denne artikkelen skal vi gi deg innsikt i mange ting du kan finne på for å gjøre livet på ferie litt enklere, og mye mer kreativt.

Hvor drar dere?

Hvor dere drar kan ha mye å si for hvor kreativ du kan være sammen med barna dine. Vi tar utgangspunkt i at du drar på en bilferie med barna dine til en destinasjon som kanskje kan være en campingplass. Da kan du leke en rekke leker med barna dine i bilen, slik at tiden går fortere. En av disse aktivitetene kan for eksempel være «I spy». Dette er en lek der du vil si «I spy with my little eye, something that begins with …. «. Deretter sier du en bokstav, for eksempel T. Da skal barna dine gjette. Kan det være trailer? Kanskje et tre? Det er også mulig å være enda mer kreativ med denne leken. Dette kan du også gjøre om til engelsktrening hvis du er enda mer kreativ!

Ferieaktiviteter hjemme

Hvis dere ikke reiser noe sted, vil det fortsatt være mulig å drive med noen kreative ferieaktiviteter for barn inne og ute. Du kan for eksempel male steiner. Noe som mange barn synes er gøy, er å ta bilder. Så hvorfor ikke la dem få et engangskamera der de kan dokumentere sommeren sin? Dette er også noe som er gøy å se tilbake på når man er eldre. Det gjør at man lærer mer om hvordan film fungerer, men også at man ikke bare kan ta uendelig med bilder. Du kan tegne og male hjemme, men du kan også dra ut og male.

Det som også kan være en god idé, er å spørre barna du passer eller dine egne barn om hva slags aktiviteter de liker. Da vil du få en god innsikt i ting de faktisk har lyst til å holde på med. Dette fører til at dere kan være kreative sammen. Dere vil også få et bedre forhold. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det finnes mange aktiviteter der ute, så vi anbefaler at du finner aktiviteter som både du og barna dine synes er interessante. Da blir feriene så utrolig mye mer spennende på alle måter.

Kan hende du også liker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.