Guiden til å reise til Sankt Petersburg

st. petersburg

St. Petersburg er den nest mest folkerike byen i Russland og et av de mest populære turistmålene i Europa. Den ble grunnlagt 27. mai 1703 av tsar Peter den store på en kunstig øy nær der elven Neva renner ut i Finskebukta. St. Petersburg ble Russlands hovedstad etter at Moskva ble tatt til fange og brent av Napoleon i 1812.

St. Petersburg spilte en avgjørende rolle i russisk historie da det ble et sosialt, politisk, økonomisk og kulturelt senter som påvirket mange andre land rundt om i verden. Byen har også vært kjent som Petrograd (1914-1924), Leningrad (1924-1991) og St. Petersburg igjen siden 1991.

Hva er det å gjøre i Sankt Petersborg

Med sine to millioner innbyggere er St. Petersburg den nest største byen i Russland. Ligger ved elven Neva, ble den grunnlagt i 1703 av Peter den store. Byen har lenge vært kjent som Russlands kulturelle hovedstad og har en rik historie med kunst og arkitektur.

Noen av tingene du kan gjøre i St. Petersburg er:

-Nyte utsikten fra Palace Square

-Besøk kirken for utsølt blod

-Utforsk rådhusets interiør for å lære om russisk kommunal styring

-Utforsk Peter og Paul-festningen for en fascinerende historie om russisk historie

Hvor å spise i Sankt Petersborg

Hvis du leter etter de beste restaurantene i St. Petersburg, så er her en liste over de 9 beste restaurantene du kan prøve.

1. Café Pushkin

2. Skazka iz Ochakov

3. Bon Appetit

4. Setagaya iz Nerchinskogo

5. Pølsebod på Nevsky Prospekt

6. Vitebskaja Pochtovaya No 40-letia

7. Pølsebod på Bolshaya Konyushennaya Ulitsa

8. Setagaya Iz Tsaritsinskih Dereven’ya

9. White Rabbit Restaurant & Bar

Hva er de beste stedene å bo i Sankt Petersburg?

St. Petersburg er en russisk havneby med mye å by på. I den følgende listen finner du 15 av de beste stedene å bo i St. Petersburg, fra budsjettvennlige vandrerhjem til luksuriøse hoteller med basseng på taket og fantastisk utsikt.

Saint Petersburg Marriott Executive Apartments

Dette moderne hotellet ligger i hjertet av St. Petersburgs historiske sentrum, en 20-minutters spasertur fra Nevsky Prospekt og Eremitasjen.

Hotel Palace Bridge

Dette femstjerners hotellet tilbyr utmerket utsikt over Neva Square og elven Neva, 5 minutter fra Mariinsky Theatre og Fontanka River. Gjestene kan nyte gratis Wi-Fi og frokostbuffé i restauranten Café Bridge.

Vandrerhjem Nalichnye Derevya

Hvordan få mest mulig ut av dagen i St. Petersburg

En av måtene å få mest mulig ut av dagen i St. Petersburg er ved å gjøre deg kjent med transportsystemet og utformingen av byen.

Transport:

  • T-banen i St. Petersburg er en veldig praktisk måte å komme seg rundt på, og den er relativt billig.
  • Det er best å kjøpe billett på en hvilken som helst t-banestasjon før du går inn, da de selges til en høyere pris når du kommer inn.
  • Du kan også kjøpe billetter fra kiosker på plattformen, men vær advart om at du kanskje må stå i kø i 10 minutter eller mer før du kan komme deg gjennom og kjøpe en.
  • Hvis du vil ta en taxi, er det best å ikke praie en på gaten fordi de vil kreve en høy pris.

Kan hende du også liker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.