Den nye bloggetrenden: Trekking til Everest Basecamp

Everest

De fleste som reiser til Everest Basecamp er trekkere eller klatrere som ønsker å oppleve verdens mest kjente fjell på nært hold. For de mer eventyrlystne er det en mulighet til å nå det høyeste punktet på jorden.

Eventyret med å reise til Everest Basecamp handler ikke bare om å bestige selve fjellet. Det handler også om å komme seg dit til fots og krysse noen av verdens vakreste landskap som skog, vidstrakte sletter, snødekte fjell og høye pass. Reisen inkluderer interaksjon med lokale landsbyer underveis som gir deg en sjanse til å se hvordan de bor i dette avsidesliggende området av Nepal.

Den naturskjønne trekkingturen til Everest Base Camp

Den naturskjønne trekkingturen til Everest Base Camp er en som ikke mange opplever. Det krever mye utholdenhet, besluttsomhet og motstandskraft for å ta turen hele veien oppover stien til Base Camp. Stien starter fra Jiri og går helt opp til Namche Bazaar som er en høyde på 3.962 meter. Stien består av trapper, bratte stigninger, smale stier og gjørmete områder hvor du må krysse elver mens du har på deg ryggsekkene som er tunge med forsyninger for turen.

Vanskelighetene med denne stien inkluderer høydesyke på grunn av mangel på oksygen i store høyder og potensielle farer fra jordskred eller jordskjelv mens du krysser elver.

Hvorfor du bør ta på deg dette eventyret med hodet først!

Hvis du er en fjellelsker og ikke har laget en bucket list ennå, bør Everest Base Camp-trekking være på topp 10. Det er det ultimate eventyret som vil få deg til å gå opp Mount Everest, det høyeste punktet i verden.

Mount Everest Base Camp Trekking er intet mindre enn et eventyr for livet. Og en av dens mange fordeler er at den ikke trenger mye forberedelse som andre langdistanseekspedisjoner gjør.

Kostnaden for å gå opp Mount Everest kan variere avhengig av forskjellig gruppestørrelse og budsjett, men i gjennomsnitt vil det koste rundt $3000 for en 12 dagers tur og $4000 for en 14 dagers tur (inkludert utstyr og tjenester).

Hvor vanskelig er det å nå toppen – og hva er poenget?

Mount Everest er det høyeste fjellet i verden. Den er 8848 meter høy, eller 5,5 miles.

Det sies at bare 10 % av menneskene som starter denne reisen når toppen, mens ytterligere 10 % dør under klatringen. Men for de som klarer det, hva venter dem på toppen av Mount Everest?

Toppen av Mount Everest har et par ting å tilby til de som kommer seg til toppen: en fantastisk utsikt fra verdens høyeste topp og en følelse av prestasjon. I tillegg er det nok av kasserte oksygentanker etterlatt av klatrere, som kan samles inn som suvenirer av de som når toppen.

Hvordan forberede seg til dette eventyret og hvorfor du bør gjøre det akkurat nå

Når du legger ut på en reise, må du forberede deg. For dette eventyret er forberedelsene enkel. Du trenger bare å klargjøre listen over destinasjoner og begynne å jobbe med hvordan du skal komme dit.

Det er mange grunner til at folk bør begynne å forberede seg på fremtiden akkurat nå. Noen har ikke forberedt seg på pensjonisttilværelsen siden de er for små, mens andre ikke har spart opp nok til denne tiden i livet. Uansett hva grunnen er, skader det aldri å begynne å forberede seg i dag i stedet for i morgen eller verre – aldri i det hele tatt.

Kan hende du også liker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.