Ting å gjøre i Gjøvik

For mange er Gjøvik et nokså ubeskrevet blad, og derfor kan det være behov for tips til hva man kan gjøre nettopp her. I denne artikkelen skal vi derfor gå nærmere inn på en rekke ulike aktiviteter og severdigheter du kan besøke i Gjøvik. Følg med for mange gode tips!

Passer for enhver

Gjøvik er kjent som den hvite by ved Mjøsa. Nede ved Mjøsas bredder finner man derfor naturlig nok havnen til Mjøsas hvite svane, Skibladner. Dette er verdens eldste hjuldamper i rutetrafikk og ble bygget helt tilbake i 1856. Denne tar deg med på en vakker tur langs Mjøsas bredder, og er noe enhver besøkende bør få med seg.

Fra en verdensrekord til en annen. Tilbake i 1994 ble det arrangert OL på Lillehammer. Deler av arrangementet ble også holdt på Gjøvik. I den forbindelse ble det bygget en stor ishockey-hall i fjell, midt i Gjøvik by. Dette er den dag i dag verdens største publikumshall i fjell, og arrangerer fortsatt store konserter og idrettsarrangementer av alle slag. Vel verdt et besøk.

For den som interesserer seg for skating, er også Gjøvik en ypperlig by. For noen år tilbake ble et moderne og godt utstyrt anlegg bygget i forbindelse med skysstasjonen i byen. Denne har senere blitt påbygd med videre detaljer, og benyttes av unge fra fjern og nær. For noen år tilbake ble også deler av NM arrangert i nettopp dette anlegget. Skulle du trives best med sparkesykkelen, så er også dette mye brukt her.

Gjøvik er også kjent som en kultur- og musikkby. Gjennom året arrangeres det en rekke større og mindre konserter og festivaler. I det siste har blant annet musikkfestivalen Fredvikafestivalen og den mye besøkte akevittfestivalen slått veldig godt an. Den aller beste måten å oppleve en by på, er å utforske selv, så dette anbefales på det sterkeste.