Opplev Norge med Hurtigruta

Det som kjennetegner Norge aller mest, er landets tilknytning til havet. Norge har en kystlinje lenger enn de aller fleste land på sin egen størrelse. Gjennom årene har det derfor vokst frem større og mindre byer langs hele denne kysten. En måte å oppleve så mye som mulig av disse er å bestille seg en tur med Hurtigruten. Følg med, så skal vi fortelle deg litt mer om ruten og dens historie.

Fra Bergen til Kirkenes

Hurtigruten tilbyr en rekke ulike cruise rundt om i hele verden, men de er i Norge mest kjent for sin tradisjonelle rute langs store deler av norgeskysten. Hele ruten går fra Bergen og helt opp til Kirkenes. En rundtur, med start og slutt i Bergen tar omtrent 11 dager. I løpet av disse dagene legger Hurtigruten til på 34 havner langs ruten. Denne turen gir et fantastisk innblikk i den vakre naturen man finner, i terreng man ikke finner maken til noe annet sted på kloden. Tidligere ble ruten i hovedsak brukt til frakt av post, fisk og personell, men er i dag i all hovedsak benyttet til turisme.

For deg som ikke har muligheten til å reise med hurtigruten, eller kun kan bli med på deler av strekningen, så har hele ruten vært del av en historisk TV-sending på NRK. Tilbake i 2011 ble hele ruten sendt direkte på TV, minutt for minutt. På grunn av et imponerende oppmøte, og fantastiske bilder ble hele produksjonen en overveldende suksess. Etterhvert har flere andre lignende programmer, som Bergensbanen, fulgt etter samme modell.

Så, for deg som ønsker å oppleve store deler av det beste Norge har å by på, samtidig som du har tilgang til en god seng og god mat hele veien, så er Hurtigruten et fantastisk valg, som sterkt bør vurderes. God seilas!