Norges beste restauranter

For deg som elsker god mat, så har Norge mye å by på. Landet i nord har lang tradisjon med spesielt fisk og annen sjømat. Gjennom årene har det Norske kjøkkenet fått nye tilskudd, men mye av det tradisjonelle består fortsatt. I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen av restaurantene som regnes blant det aller ypperste du kan finne i Norge.

Michelinstjerner i fleng

Først kan vi begynne med den som av mange er sett på som den aller beste av de beste, nemlig Maaemo. De siste årene har denne vært plassert ved Schweigaards gate i Oslo. I 2016 ble Maaemo den første restauranten i Norge som maktet å få 3 stjerner i den anerkjente Michelin-guiden. Restauranten baserer seg på kortreist mat, med fokus på sesongbaserte retter. For øyeblikket er ikke spisestedet registrert med noen stjerner, men dette er på grunn av en flytteprosess. Maten er fortsatt som like god og regne.

Det er ikke bare i Oslo man finner mat av høy klasse. I Trondheim finner man restauranten Credo, drevet av Heidi Bjerkan. Etter nyåpningen har dette vært en ubetinget suksess, og du kan her oppleve smaker du neppe aldri har vært borti før. Speket ishavsrøye på goro er neppe noe du har fått servert hjemme hos mor før. Det samme kan sies om blåskjell, pakket inn i knutekål, sprayet med fermentert nepejuice. Dette, og mye mer kan du finne i Ladeveien litt utenfor Trondheim sentrum.

For å kort nevne noen andre restauranter det er verdt å besøke, så kan vi fra Oslo anbefale Statholdergaarden, Fauna og Kontrast. Lenger nord finner du blant annet De 4 roser i Harstad og Tromsø. Skulle du ønske å besøke Svalbard vil du til og med her finne fantastiske restauranter, spesielt Huset, hvor nydelig mat kan kombineres med unike omgivelser. God middag!