Kulturbyen Trondheim

Vakkert plassert langs Nidelva finner vi Norges største by nord for Bergen. Nemlig bartebyen, bedre kjent som Trondheim. Trondheim har et yrende kulturliv og en lang historie, som gjenspeiler seg i arkitekturen og opplevelsen av byen. Byen ble grunnlagt tilbake i år 997 av Olav Tryggvason, men man finner faktisk tegn til at det har vært bosettinger her helt tilbake til 400 før vår tidsregning. I denne artikkelen skal vi fortelle litt om hva du kan oppleve i denne historiske byen.

En lang historie

Er det en ting som folk forbinder med Trondheim, så er det den vakre Nidarosdomen. Midt i sentrum ligger den enorme kirken, vakker som få. Denne er Trondheims desidert mest besøkt attraksjon, og dette er absolutt ikke uten grunn. Er du innom Trondheim så er Nidarosdomen absolutt verdt et besøk. Er du heldig får du også bli med på en av de mange guidede turene inn i kirken.

Trondheim kalles av mange for trehusbyen. Dette er fordi Trondheim har lang tradisjon med trehusbebyggelse, og har den lengste sammenhengende bebyggelsen i Norden. Vakrest av dem alle er kanskje de som ligger på det mye besøkte Bakklandet. Dette er en tradisjonsrik bydel i sentrum, hvor gamle trehus ligger på rekke og rad. Lenge var det et ønske om å legge Trondheims nye innfartsåre gjennom nettopp Bakklandet, men man kan i dag prise seg lykkelig over at dette ikke skjedde. Her bør du absolutt ta deg en kaffe, i historiske omgivelser.

Har du sett bilder av Trondheim, så har du mest sannsynlig også sett bilder av Tyholttårnet. 124 meter over bakken ruver det gamle radiotårnet, som i dag har blitt omgjort til restaurant. Her har du mulighet til å nyte en god biff med utsikt over hele Trondheim. Her kan det være mye pågang, så det anbefales å bestille bord.

Besøk Trondheim!