Stadig flere velger camping som feriemetode, i friluftsområder og på campingplasser.
På campingplassene er det stadig tettere mellom teltene.

Solbergstøa
Til vanlig bor Berit og Terje Schmidt på Jeløya utenfor Moss. Men så snart varmegradene kommer, setter de kursen over Oslofjorden til sitt sommerparadis – Solbergstøa Camping .
– Her har vi vært i 25 år nå, og vi kan ikke tenke oss noe annet sted å feriere, sier ekteparet.
Solbergstøa Camping og hytter er en familiecamping på Filtvet. Plassen ligger i en skråning ned mot Oslofjorden med deilig morgensol. Her er det 75 faste sesongplasser som alle har sjøutsikt og umiddelbar nærhet til stranda. Campingen ligger i rolige og naturskjønne omgivelser og er en del av Solberg gård og ligger omtrent en kilometer fra gården. Plassen har tre utleiehytter.
I tidligere tider – før det ble campingplass her i 1960, var det jordbæråker i skråningen der campingen ligger i dag. Enda tidligere tider var det sagbruk, og ei dampskipsbrygge der man eksporterte trelast og is til England.

Knatvoldstranda
– Stadig flere velger telt. Det er en klar tendens, sier daglig leder Ivar Johan Haug ved den familiedrevne Knatvoldstranda camping.
Knatvoldstranda Camping ligger idyllisk til på Kana – på Hurums sørspiss. Her finnes det både badestrand, fiskemuligheter, turterreng og dagligvarebutikk.
De fleste gjestene er faste og bor i campingvogn. Sommerstid er det rundt 110 vogner på plassen, foruten fem utleiehytter. Knatvoldstranda har dessuten et område som befolkes av kortidscampere og teltfolk.
Sesongen strekker seg fra 1. mai til 15.september.
Haug tror teltfolk er mindre stedfaste enn de med campingvogn, og de blir gjerne på campingen i i korte perioder.
– Dersom været er bra, blir de gjerne her i rundt tre dager, sier han.
Teltgjestene kommer fra både inn- og utland. Og de blir stadig flere.
– Det har vært en jevn økning av teltgjester gjennom de siste årene, sier Haug.
Han ser telt i mange størrelser – fra de helt små som er populære hos for eksempel motorsyklistene – til store familietelt.
– Stadig flere setter dessuten opp lavvo, forteller han.

Rødtangen
I 1857 lot en apoteker og en sakfører seg ro fra Drammen til Rødtangen for å bade i sjøvann. Dette skulle bli starten på en strøm av badegjester til de vakre, hvitmalte perlene Holmsbu og Rødtangen. Havluften og havvannet skulle ha en helsefremmende effekt, og i lange kjoler, hatt og parasoll strenet bleke byfruer langs stranden. En rekke dampbåter gikk i rutetrafikk på Oslofjorden og Drammensfjorden, og ved århundreskiftet kostet en lysttur fra Rødtangen til Holmsbu en krone.
Dagens badegjester bor fortsatt i strandkanten. På Rødtangen Camping er stranden lang, bløt og barnevennlig og den vakre utsikten strekker seg nesten helt til verdens ende.
Rødtangen er i dag Hurums største campingplass med 185 sesongplasser til leie. Plassen har også utleie av hytter og campingvogn – foruten plass for telt.
Sesongen starter 1.mai og varer til 1. september.

Ekrabukta
Nils Viksås har campet på Ekrabukta Camping på Filtvet siden 1974.
– I år er det 40-årsjubileum, forteller han.
Flotte Ekrabukta camping ligger i en lun vik på Filtvet. Her er stranden langgrunn med myk og fin sand – og du har utsikt rett mot Breiangen og det åpne havet. Campingen har 18 teltplasser.

Marka
Noen velger å campe i friområdene, både på fjellet og ved stranden. Det er imidlertid ikke tillatt å campe på rasteplasser langs veien. Det finnes spesielle ferdselsregler innenfor områder som er vernet etter naturvernloven, for eksempel nasjonalparker og naturreservater.
Det er også forbudt å rive opp planter med roten og å felle trær. Dessuten må du rydde opp etter deg. Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september. Etter friluftsloven kan du ikke telte nærmere hus eller hytte enn 150 meter. Dersom du vil sette opp teltet nærmere enn det, må du ha tillatelse fra eieren eller brukeren. Det samme gjelder hvis du skal oppholde deg mer enn to dager på samme sted. Unntaket her er snaufjellet.